31 mars 2017
19:00

Svalövs BK

Referat: Eslövs BK - Svalövs BK

I härligt vårväder spelades träningsmatchen mot Svalöv på Berga konstgräs. Några återbud i båda lagen och vi bestämde att spela 3x20 minuter för att spelarna skulle få någon mer vila genom pauserna.

Första perioden var ca 10 min gammal, när vi genom högt presspel vann bollen högt upp i närheten av straffområdet och sedan kvickt utnyttjade tilfället när inte motståndaren var samlade och tog ledningen i matchen. Härefter fick vi flyt i spelet och när våra innemittfältare själv spelade sig igenom motståndarförsvaret stod det 2-0 i matchen. Häftigt att se den offensiva kraften. Totalt sett spelar vi med bra trygghet när vi har bollen, och hittar varandra i ständiga djupledslöp, försvarsspelet ser stabilt ut och Svalöv tillåts inte skapa några farliga läge.

Andra perioden går vi ned i tempo, vi tillåter Svalöv att skapa chanser genom felpass och är inte riktigt koncentrerade i positionsspelet. Här börjar vi överarbeta många situationer och håller i bollen alldeles för länge. Isak i målet får nu verkligen jobba och gör två riktigt kvalificerade räddningar.

Tredje perioden tar vi på nytt hand om spelet och vi gör det enklare för varandra genom att släppa bollen tidigare, Vi tar nu över mitten helt och hållet och trycker ned moståndet långt ned i banan och tröttheten börjar märkas på moståndet vilket ger en del bjudningar, och med mer skärpa hade vi kunnat göra några baljor till.

Det som är extra kul att se är att vi börjar använda Isak mer i försvarsspelet och att vi vågar spela oss ur situationer, även under press, stora framsteg här!

Att hålla nollan känns bra, egentligen bara i andra perioden som vi är något slarviga och inte så nogranna som vi bör.

Ses på tisdag på gräset på Norrevång kl. 18, underbart att grässäsongen nu är här, även om det blir en del konstgrästräningar under April månad.